34. rođendan Udruge

Na današnji dan prije 34 godine održana je osnivačka skupština naše Udruge. Udruga je osnovana na inicijativu stručnjaka kako bi se pružila podrška roditeljima i udomiteljima u skrbi za njihovu djecu s teškoćama u razvoju. Tijekom 34 godine puno toga se promijenilo. Danas udrugu uglavnom čine roditelji i udomitelji, a kroz aktivnosti udruge pružamo podršku djeci i mladima s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama. Proveli smo brojne projekte, programe, akcije, inicijative o kojima bi se moglo na dugačko pisati. Imamo na korištenje kuću od Grada Križevaca koji smo dogradili, nabavili smo kombi vozilo, pružamo socijalne usluge kako bi djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama bilo ljepše i kvalitetnije u našoj lokalnoj zajednici. Podrška smo obiteljima. Informiramo, senzibiliziramo, lobiramo, drugim riječima – borimo se za naše članove. Bilo je tu suza i smijeha, uspona i padova, lijepih i manje lijepih trenutaka, ali možemo reći da smo za 34 godine uz puno truda i rada te uz podršku dobrih ljudi i svih Vas koji nas pratite puno toga postigli. Idemo dalje u nove izazove koji su pred nama i u nove pobjede!!

Rođendan je pravo vrijeme da se prisjetimo svih onih koji su u udrugu utkali dio sebe. Osim naših zaposlenika kojih je tijekom godina bilo puno, ostalih članova udruge i volontera, one koje su uvijek bile prve su naše predsjednice. Svaka od njih je u rad udruge od samog osnutka dala svoj doprinos i zaslužna je da je udruga opstala 34 godine. Hvala im na njihovom radu za dobrobit svih članova i na njihovom dugogodišnjem volonterskom angažmanu.

Marija Prodan 1990.-1996. Nada Domitrović 1996.-2000. Jasenka Kokor 2000.-2004. Tamara Premuš 2004.-2024. Slađana Sekušak 2024.-

Možda vam se svidi