Druženje sa izviđačima Odreda izviđača “Kalnik” Križevci

U okviru trogodišnjeg Programa Poludnevni boravak koji financira MROSP, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci u petak, 12. srpnja 2024. organizirali smo jako zanimljivo druženje sa izviđačima.

Članovi Udruge i izviđači su zajedno uživali u brojnim aktivnostima. Započeli su igrom upoznavanja, a ubrzo nakon toga upoznali su Maslačke s dijelovima šatora i pokazali im kako se podiže šator tipa “izviđač”. Nakon izviđača i hrabri Maslačci uspješno su podigli šator u samo nekoliko minuta.

Ostatak aktivnosti održan je u klimatiziranom prostru zbog visokih temperatura. Pauza je bila uz osvježavajuće sokove među kojima je bio i domaći sok od bazge. Malo kasnije Maslačci su goste iznenadili odličnim voćnim smoothiem, a gosti njih sladoledom.

Kroz igru crtanja vježbalo se precizno davanje uputa, glumili su se gusari, spajali su se u čamce i skupljali osobe za večeru u 4. Ponovilo se poznavanje zastavnog čvora koji se primijenio za izradu vješalica od grane i konopca. Maslačci su otkrili svoje tajno skrovište društvenih igara kojima su se svi zajedno igrali na samome kraju zajedničkog druženja.

Možda vam se svidi