Posjet Mirisnim kalničkim vrtovima

U četvrtak ujutro, 4. srpnja 2024. nekolicina Maslačaka krenula je u posjetu Mirisnim kalničkim vrtovima u vlasništvu OPG-a drage obitelji Golub, naših Zorana i Maje. Koračajući vrtovima, uz stručno vodstvo domaćina, upoznali smo se sa raznovrsnim mirisnim biljkama ljekovitih svojstava. Obilazak vrta započeli raskošnim nasadom lavande starim 8 godina, nastavili uz neven, istančali osjetilo njuha intenzivnim mirisom timijana i matičnjaka, dotaknuli se gospine trave, kadulje i smilja te osvrnuli na 850 grmova divljeg šipka.

Nakon osluškivanja terapeutskog zujanje bumbara i pčela, od kojih je čak 5 rijetkih pčela Drvarica, razgledali smo sušaru i prostor u kojem od viđenih biljaka nastaje mnoštvo prirodnih eteričnih ulja i krema.

Opijeni mirisima prigodnim poklončićem zahvalili smo se domaćinima na gostoprimstvu i obećali da se dogodine vidimo opet na istome mjestu.

Ova aktivnost je dio projekta “Zajedno za bolje sutra” koji sufinancira Zaklada “Hrvatska za djecu”, MZO i Koprivničko-križevačka županija.

Možda vam se svidi